Itin mažas nuosavas svoris – nuo 4 775 kg.

Dėl patobulinto / pažeminto rėmo galimas iki 2 m3 didesnis tūris.

Visiškai naujai sukurta puspriekabė Kögel Light plus atkeliauja su optimizuotu rėmo bei antstato svoriu ir naudingąja krova. Techniškai leidžiama bendroji maksimali masė yra 39 000 kg, o techniškai leidžiama balno apkrova – 12 000 kg.

Naujasis lengvintos konstrukcijos rėmas

Dar didesnei naudingai krovai optimizuotas plieninis lengvintos konstrukcijos Kögel Light plus puspriekabės rėmas. Lyginant su ankstesniuoju Koegel Light modeliu padidintas vidinis naudingas krovinio transportavimo aukštis.

Didžiulį stabilumą ir ilgaamžiškumą užtikrina panaudotas aukštos kokybės smulkiagrūdis plienas. Ištisiniai skersiniai leidžia paskirstyti krovinį tolygiau ir optimaliau.
Naujoje puspriekabėje Kögel Light plus yra sumontuotas naujos konstrukcijos išorinio rėmo profilis. Todėl net ir pagal specialų užsakymą gaminamoje bortinėje užuolaidinėje puspriekabėje yra galimas krovinio tvirtinimas prie plieninio Vario-Fix perforuoto porėmio. Serijinės gamybos modelyje 13 porų tvirtinimo žiedų yra atnaujintos šoninėmis rankenėlėmis patogesniam naudojimui, o jų traukos jėga siekia iki 2 500 kg.

Naujasis lengvintos kontrukcijos antstatas

Standartinės įrangos priekinė siena, priekiniai kampiniai statramsčiai, galiniai kampiniai statramsčiai ir galinės dvivėrės durys yra iš aliuminio.  Papildomai galima užsisakyti galines dvivėres duris iš labai lengvų ir stabilių „Sandwich“ tipo plokščių, gaminamų iš reaktoplastiko su korėtu užpildu. Pažymėtina kad tokios technologijos naudojamos aviacijoje, gaminant lėktuvų fiuzeliažų konstrukcijas. Papildomam svorio mažinimui atskiru užsakymu siūlomos ir aliumininės stogo sijos. Priekiniai ir galiniai kampiniai statramsčiai derinyje su papildomai užsakomu pakeliamu stogu yra ženkliai siauresni.

Pasirenkamos įrangos įvairovė, atsižvelgiant į klientų poreikius

Naujoji Kögel Light plus puspriekabė gali būti aprūpinta ir kita svorį mažinančia įranga: aliuminio ratlankiais, aliuminio balno atramomis, ir aliumininiais oro resiveriais. Bazinio modelio 30 mm storio iš plokščių sumontuotų grindų, prisuktų varžtais, krovumas pritaikytas iki 7 200 kg. Turime ir alternatyvą – tvirtas 27 mm storio grindis iš klijuotos faneros plokštės. Tuo yra ne tik sumažinamas svoris, bet ir apsaugomi kroviniai nuo pažeidimų, galinčių atsirasti ant varžtais prisuktų grindų plokščių – išsaugant pastovų stabilumą.

Nors puspriekabė yra gorokai lengvesnė, jos tvirtumas ir saugumas visiškai nenukenčia –  puspriekabei Kögel Light plus išduodamas Saugaus pakrovimo sertifikatas, atitinkantis europinius DIN EN 12642 Code XL standartus.

KTL danga: ilgalaikė apsauga nuo korozijos

Kaip ir kitų pervežimų verslui skirtų Kögel transporto priemonių, taip ir puspriekabės Kögel Light plus visas rėmas yra apsaugotas nuo korozijos, pritaikant „KTL-Nano-Ceramic“ technologiją, o paskutiniame etape jį nudažant. Toks metodas garantuoja jo ilgaamžiškumą.

Kadangi nuo 2020 metų turi būti įvestas CO2 apmokestinimas, o vilkikai tampa vis sunkesni, ateityje vis didesnę reikšmę turės lengvintos konstrukcijos puspriekabės. Su Kögel Light plus siūlome savo klientams daugiau naudingos krovos, mažesnes eksploatacines išlaidas ir tuo pačiu mažesnę CO2 emisiją.

„Kögel“ yra vienas iš Europos automobilinės prikabinamos technikos gamintojų lyderių. Nuo firmos įsteigimo 1934 metais pagaminta daugiau kaip 500 000 transporto priemonių. Jau daugiau kaip 80 metų pervežimų ir statybos sektoriui gamindama transporto priemones ir priimdama racionalius sprendimus, įmonė siūlo savo klientams žinomą inžinierinį kokybės ženklą „pagaminta Vokietijoje“. Svarbiausia mums yra mūsų aistra transportui ir inovacijoms, kurios aiškiai siūlo didesnę pridedamąją vertę vežėjams. Įmonės Kögel Trailer GmbH & Co.KG buveinė ir pagrindinė gamybos vieta yra Bavarijoje, Burtenbache. Be to, „Kögel“ priklauso gamyklos Neu-Ulme (Vokietijoje), Duingen (Vokietijoje), Chocen (Čekijoje).

Naujos konstrukcijos puspriekabę Kögel Light plus UAB „Bene TrucksLietuva“ savo klientams pristatys per Linavos organizuojamą XXXI kongresą, kuris vyks gegužės 24 d., Kaune.